Kamado kepsninės ir jų priedai

Akcija
Akcija! Kamado kepsninė E-MiniMax BBQ juoda
Kompaktiškas modelis rekomenduojamas mažesnėms žmonių grupėms (iki 4-6 asm.) Puikiai tink..
289,00
-58 €
231,00 Be PVM: 190,91
Akcija
Akcija! Kamado kepsninė E-MiniMax BBQ žalia
Kompaktiškas modelis rekomenduojamas mažesnėms žmonių grupėms (iki 4-6 asm.) Puikiai tink..
289,00
-58 €
231,00 Be PVM: 190,91
Akcija
Akcija! Kamado kepsninė E-MiniMax BBQ pilka
Kompaktiškas modelis rekomenduojamas mažesnėms žmonių grupėms (iki 4-6 asm.) Puikiai tink..
289,00
-58 €
231,00 Be PVM: 190,91
Akcija
Akcija! Kamado kepsninė E-MiniMax BBQ raudona
Kompaktiškas modelis rekomenduojamas mažesnėms žmonių grupėms (iki 4-6 asm.) Puikiai tink..
289,00
-58 €
231,00 Be PVM: 190,91
Kepimo grotelės nerūd. pl. E-18 BBQ
Nerūdijančio plieno grotelės kepimui. Tinka kepsninių modeliui: E-18...
48,00 Be PVM: 39,67
Kepimo grotelės nerūd. pl. E-21 BBQ
Nerūdijančio plieno grotelės kepimui. Tinka kepsninių modeliams: E-21/E-23.5/E-26...
57,00 Be PVM: 47,11
Picos kepimo akmuo E-18 BBQ
Keramikinis plokščias kepimo akmuo, skirtas picų bei kitų gaminių iš miltų kepimui. ..
23,90 Be PVM: 19,75
Picos kepimo akmuo E-21 BBQ
Keramikinis plokščias kepimo akmuo, skirtas picų bei kitų gaminių iš miltų kepimui. ..
26,90 Be PVM: 22,23

Kamado kepsninės ir jų priedai

Kamado kepsninės vardas yra atpažįstamas net tarp tų, kurie nėra didžiausi kulinarijos entuziastai. Išskirtinis kepsninių dizainas ir kokybė pavergė daugelio GRILL maisto mėgėjų širdis ne tik namuose, tačiau ir restoranuose bei kavinėse. Kamado kepsninės gaminant maistą lauke išsiskiria dėl kelių priežasčių, visų pirma dėl savo unikalaus dizaino, universalumo ir efektyvumo.

Kamado Bono dizainas


Kamado Bono griliai yra įkvėpti tradicinių japoniškų Kamado viryklių. Šios kepsninės paprastai gaminamos iš aukštos kokybės keramikos, kuri yra jų funkcionalumo pagrindas. Keramikinė konstrukcija puikiai išlaiko šilumą ir ją izoliuoja, todėl jos yra neįtikėtinai efektyvios. Skirtingai nuo standartinių kepsninių, šios gali išlaikyti pastovią temperatūrą , nesvarbu ar kepama žemoje temperatūroje ir ilgą laiką, ar kepimui reikalingas didelis karštis. Dėl efektyvaus šilumos išlaikymo, šios kepsninės tinkamos ne tik įprastiems patiekalams ruošti, bet ir, pavyzdžiui, rūkymui, kuriam reikalingas ilgas ir lėtas kepimo procesas. Be to, dėl šios savybės reikalingos mažesnės kuro sąnaudos. Keramika yra atspari atmosferos poveikiui, todėl puikiai atlaiko lauko sąlygas – paprastai geriau, nei daugelis metalinių kepsninių.

Kodėl kiaušinio forma?


Ši išskirtinė kepsninės forma yra ne tik estetinis sprendimas, bet ji turi ir praktinę reikšmę:


Ovalo forma palengvina efektyvią oro cirkuliaciją, kuri yra labai svarbi tolygiam kepimui ir temperatūros pasiskirstymui;
Ši forma kartu su keramikos šilumą sulaikančia medžiaga sukuria universalią kepimo aplinką, tinkančią kepti ant grotelių, rūkyti ir skrudinti, todėl šioje kepsninėje galite ruošti pačius įvairiausius patiekalus nuo kepsnių iki picų ar net sriubų ir troškinių.

Kepsninės ventiliacijos sistema


Skirtingai nei dauguma tradicinių kepsninių, Kamado kepsninės turi sudėtingą vėdinimo sistemą. Reguliuojamos ventiliacijos angos viršuje ir apačioje leidžia tiksliai kontroliuoti oro srautą, taigi ir temperatūrą kepsninės viduje. Ši kontrolė labai svarbi gaminant patiekalus, kuriems reikalinga tam tikra tiksli temperatūra. Kamado dangčio sandarumas ir keraminė konstrukcija užtikrina minimalius šilumos nuostolius, todėl yra sukuriama stabili kepimo aplinka.

Kamado – universali kepsninė


Vienas didžiausių privalumų, kuriuos turi Kamado kepsninė slypi jos universalume. Kamado kepsninės skirtos ne tik kepti ant grotelių; jose rasite visą lauko maisto gaminimo sistemą. Jų universalumą lemia galimybė naudoti įvairius maisto gaminimo būdus:

1. Grilius: puikiai tinka tradiciniam kepimui ant grotelių: kepsniams, mėsainiams ir daržovėms kepti.
2. Rūkymas: dėl sandaraus uždarymo ir izoliacijos jos puikiai tinka mėsai rūkyti, suteikdami gilų ir sodrų skonį.
3. Kepimas: stebina tai, kad šiose kepsninėse galima kepti duoną, picas ir net desertus dėl tolygaus karščio paskirstymo.
5. Lėtas kepimas: dėl gebėjimo ilgai palaikyti žemą temperatūrą jos puikiai tinka lėtai gaminamiems patiekalams.

Kitaip nei kai kurios sezoninės kepsninės, Kamado Bono grilius tinkamas naudoti ištisus metus dėl šilumos izoliacijos, kuri šaltesniais mėnesiais išlaiko karštį.

Įvairūs priedai kepsninei


Su Kamado gali būti naudojami įvairūs priedai skirti konkrečių patiekalų gaminimui, pavyzdžiui:

Akmenys picos kepimui kepsninę pavers picos kepimo krosnimi;
Grotelės puikiai tinka mėsainių, daržovių ar net jūros gėrybių kepimui;
Rotisserie skrudinimo rinkiniai skirti mėsos kepimui ir skrudinimui ant iešmo.

Funkcionalumas ir skonis


Dėl savo dizaino Kamado Bono kepsninės yra ekonomiškesnės, palyginti su tradicinėmis anglių ar dujinėmis kepsninėmis. Keraminės sienelės sugeria, sulaiko ir atspindi šilumą, todėl reikia mažiau anglies. Be to, sandarus dangtis ir reguliuojamos ventiliacijos angos puikiai kontroliuoja kepimo temperatūrą.

Dėl šių savybių kepsninėje puikiai pavyksta išlaikyti dūmus. Šie dūmai įsiskverbia į maistą, suteikdami jam gilų skonį, kurį sunku pasiekti naudojant kitas kepsnines. Izoliacija taip pat padeda išlaikyti drėgmę maiste, todėl mėsa išlieka sultinga ir minkšta. Galimybė naudoti įvairių rūšių medieną ir anglis leidžia virėjams eksperimentuoti su įvairiais dūmų aromatais, suteikiant patiekalams gurmaniško skonio.

Lengvas naudojimas ir priežiūra


Kamado kepsninėmis yra gana paprasta naudotis ir prižiūrėti. Nepaisant įmantrios išvaizdos, Kamado Bono kepsninės sukurtos atsižvelgiant į paprastumą. Išmokti valdyti temperatūrą ir kepimo būdus yra nesudėtinga, todėl ja gali naudotis tiek patyrę grilio mėgėjai, tiek naujokai. Daugelyje modelių yra įmontuoti termometrai, kurie palengvina kepimo temperatūros kontrolę. Pati konstrukcija pritaikyta įvairiems priedams ir maisto ruošimo nustatymams, todėl galima lengvai pereiti prie skirtingų maisto ruošimo stilių be sudėtingų reguliavimų.

Techninė priežiūra yra neatsiejama bet kokio maisto gaminimo prietaiso dalis. Panašiai kaip ir savaime išsivalančioje orkaitėje, vidų galima išvalyti naudojant aukštos temperatūros "išdeginimo" seansus. Likę pelenai ir maisto dalelės sudega, todėl kepsninę lengva nuvalyti. Aukštos kokybės keraminiai ir metaliniai komponentai ne tik pagaminti taip, kad tarnautų ilgai, bet ir yra atsparūs rūdims bei atmosferos poveikiui. Be to, šiose kepsninėse dažniausiai yra paprasta pelenų šalinimo sistema, pavyzdžiui, išimamas pelenų stalčius, todėl po kepimo ją išvalyti nesudėtinga.

Nors kasdienė priežiūra yra minimali, yra keletas ilgalaikės priežiūros aspektų, kuriuos naudotojai turėtų žinoti:

Tarpiklių tikrinimas ir keitimas. Šis nesudėtingas procesas užtikrina, kad kepsninė ir toliau efektyviai išlaikys šilumą ir dūmus.
Reguliarūs patikrinimai. Periodiškai tikrinant keramines ir metalines dalis, galima išvengti ilgalaikių problemų ir užtikrinti, kad kepsninė išliktų geriausios būklės.

Kamado kepsninių paruošimas ir priežiūra žiemą


Atėjus žiemai, labai svarbu papildomai rūpintis savo Kamado kepsnine, kad užtikrintumėte jos ilgaamžiškumą ir našumą. Kamado kepsninės yra pritaikytos atlaikyti įvairias oro sąlygas, todėl yra tinkamos naudoti ir šaltuoju metų sezonu. Tačiau tinkama žiemos priežiūra gali padėti išvengti galimų pažeidimų ir išlaikyti jų efektyvumą. Žinoma, saugiausia kepsninę būtų laikyti viduje, šiltoje patalpoje, kurios nepasiekia drėgmė ir nepalankios oro sąlygos, tačiau jei tokios vietos neturite, štai keletas patarimų, ką reikėtų padaryti prieš paliekant kepsninę žiemai:

Kruopštus vidaus ir išorės išvalymas. Pašalinkite pelenus ir maisto likučius, kurie gali pritraukti drėgmę. Vidų patogu išvalyti „išdeginimo“ metodu – įkaitinti kepsninę ir palikti aukštoje temperatūroje maždaug 15-30 minučių. Kepsninės išorę nuvalykite minkšta šluoste ir valikliu, skirtu riebalų valymui.
Patikrinkite kepsninės sandarumą: tarpines, varžtus ir kitus įrenginius, jei reikia juos priveržkite.
Įsigykite apsaugą nuo vandens ir kritulių. Speciali griliaus danga apsaugos jūsų Kamado kepsninę nuo sniego, ledo ir drėgmės pertekliaus.
Užtikrinkite, kad nesikaupia drėgmė, krituliai turi kur nubėgti ir yra oro ventiliacija, kad neatsirastų pelėsis. Jei įmanoma laikykite kepsninę po stogu.
Jei kepsninę naudojate ir žiemą, įkaitinkite ją palaipsniui. Kai kepsninė yra įkaitusi venkite vandens ar sniego patekimo ant jos, kadangi tokie temperatūrų skirtumai gali sukelti įtrūkimus kepsninės korpuse.

Kamado kepsninių dydžiai


Kamado kepsninės dydis yra labai svarbus nustatant jos tinkamumą įvairiems maisto ruošimo poreikiams. Nuo kompaktiškų nešiojamųjų iki didelių stacionarių modelių  - Kamado kepsninės gali būti įvairių dydžių, kad atitiktų skirtingus kulinarinius poreikius ir gyvenimo būdą.

Mini arba nešiojamosios Kamado kepsninės


Paprastai jų skersmuo būna nuo 25 iki 38 cm. Idealiai tinka pavieniams asmenims ar mažoms šeimoms, puikiai tinka ribotoms erdvėms, pavyzdžiui, daugiabučių balkonams. Dėl kompaktiško dydžio tokias kepsnines galite pasiimti kartu su savimi iškyloms ar stovyklaujant. Tokio dydžio kepsninėms priklaus Big Green Egg MiniMax ir Kamado Joe Jr. modeliai.

Mažos ir vidutinės Kamado kepsninės


Šios kepsninės būna 40-50 cm skersmens. Pagal dydį tokia kepsninė yra universali ir tinkama daugumai šeimos maisto patiekalų gaminimui  - galima kepti kelis kepsnius, visą vištą arba vidutinio dydžio kalakutą.

Didelės Kamado kepsninės


Didelių Kamado kepsninių dydžio skersmens diapazonas siekia 52-60 cm. Šios kepsninės tinka didesnėms šeimoms ar norint pavaišinti svečius. Didelės kepsninės idealiai tinka dideliems mėsos gabalams, visai žuviai ar keletui šonkauliukų kepti.

Ypač didelės Kamado kepsninės


Jos yra paprastai 61 cm skersmens ar dar didesnės. Puikiai tinka dideliems susibūrimams, dažnai pramogaujantiems žmonėms arba kulinarijos entuziastams, kuriems reikia didesnio kepimo paviršiaus. Vienu metu galima kepti kelis patiekalus, pavyzdžiui, kelis viščiukus, didelius šonkauliukus arba daugybę mėsainių ir dešrelių.

Renkantis Kamado kepsninę reikia įvertinti įprastą žmonių skaičių, kuriam planuojama gaminti ir, žinoma, erdvę kurioje planuojate laikyti grilių.

Kepsninių kaina


Kamado Bono ir kitų modelių kepsninių kaina priklauso nuo tokių veiksnių kaip dydis ir medžiaga iš kurios pagaminta kepsninė. Nuo pigesnių ir mažesnių modelių iki prabangių, daug funkcijų turinčių kepsninių kulinarijos entuziastams  - kiekvienai kainai galima rasti Kamado kepsninę. Supratimas, ką siūlo kiekvienas kainų intervalas, padeda vartotojams rinktis ne tik pagal kainą, bet ir pagal vertę, kokybę ir funkcijas, kurios geriausiai atitinka jų poreikius. Nesvarbu, ar tai būtų kompaktiška kepsninė, skirta naudoti retkarčiais, ar didelė kepsninė, skirta gurmaniškam maisto ruošimui lauke, Kamado kepsninių rinka siūlo įvairų pasirinkimą, atitinkantį kiekvieno kepimo ant grotelių mėgėjo biudžetą ir gyvenimo būdą.

Kamado kepsninės internetu


Euroliux.lt galite įsigyti įvairių modelių Kamado kepsnines internetu. Kamado kepsninių dalys ir aksesuarai, tokie kaip grotelės ar picos kepimo akmuo taip pat yra mūsų asortimente. Reguliarios akcijos ir geriausi pasiūlymai garantuoja aukščiausios kokybės produkciją patrauklia kaina. Akcija Kamado kepsninėms ir kitoms mūsų asortimento prekėms dažnai neapsiriboja tik kainos mažinimu. Įsigydami produktus galite gauti vertingų dovanų, kurios dar labiau palengvins jūsų kasdienybę ir pakels nuotaiką!